Βίζα για τη Νέα Υόρκη

Δημοσίευσε: Aug 28, 2018, Επεξεργασμένο: Nov 09, 2019 | Ετικέτες: USA Visa, USA Visa Application, USA Visa Requirements

Εάν ενδιαφέρεστε για μία βίζα για την Νέα Υόρκη, ή για την απαλλαγή από την βίζα μέσω ESTA, τότε το σύντομο αυτό άρθρο θα σας προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη σχετική αίτησή σας.

Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Η Νέα Υόρκη είναι ένα από τα θαυμαστά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο. Η πόλη εξυπηρετεί περισσότερα από 54 εκατομμύρια αλλοδαπούς και Αμερικανούς τουρίστες ετησίως. Συνεπώς, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί την τρέλα και την δημοτικότητα σε όλη την υφήλιο. Η τεράστια πόλη εκτείνεται σε μία έκταση μεγαλύτερη των 28000 εκταρίων Άλσους και 14 γραμμικά μίλια Δημόσιων παραλιών. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην Νέα Υόρκη που αιχμαλωτίζουν τα συναισθήματα των τουριστών. Επιπλέον, η ποικιλομορφία των αξιοθέατων είναι τόσο μεγάλη ώστε η πόλη διαθέτει κάτι για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον. Το σημαντικότερο είναι ότι η Πόλη είναι μαγικά μελωδική λόγω της τεράστιας μουσικής της κουλτούρας και ιστορίας. Η Νέα Υόρκη είναι διάσημη για τη γαστρονομική της παράδοση η οποία παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Ακόμα και η σπανιότερη κουζίνα είναι άμεσα διαθέσιμη στην Πόλη. Προτού ταξιδέψετε στη Νέα Υόρκη, θα χρειαστεί να αποκτήσετε μία βίζα για τη Νέα Υόρκη ή μια απαλλαγή από τη βίζα.

Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (Visa Waiver Program) (ESTA)

Σκοπός του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα (VWP) είναι να διευκολύνει τους κατόχους διαβατηρίων ορισμένων χωρών να μεταβούν στη Νέα Υόρκη χωρίς να κάνουν αίτηση για βίζα. Προς το παρόν, υπάρχουν 40 χώρες μέλη του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα. Τα άτομα που επιθυμούν να επισκεφτούν τη Νέα Υόρκη για λιγότερο από 90 ημέρες, είτε για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους, για λόγους διέλευσης ή για να λάβουν ιατρική αγωγή ενδεχομένως να είναι επιλέξιμα του προγράμματος. Η απαλλαγή από βίζα εκδίδεται με ισχύ για 2 έτη ή έως την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου, όποιο συμβεί πρώτο.

Υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούνται προκειμένου να είστε επιλέξιμοι του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω:

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ

 • Διαβούλευση με Επιχειρηματικούς Συνεργάτες
 • Παρακολούθηση μιας επιστημονικής, εκπαιδευτικής, επαγγελματικής ή επιχειρηματικής συνέλευσης ή διάσκεψης
 • Παρακολούθηση βραχυπρόθεσμης εκπαίδευσης (δεν θα πληρωθείτε από οποιαδήποτε πηγή στη Νέα Υόρκη πέραν των εξόδων που συνδέονται με τη διαμονή σας)
 • Διαπραγμάτευση σύμβασης

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 • Τουρισμός
 • Άδεια (διακοπές)
 • Επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς
 • Ιατρική περίθαλψη
 • Συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται από αδελφικούς, κοινωνικούς ή υπηρεσιακούς οργανισμούς
 • Συμμετοχή ερασιτεχνών σε μουσικές, αθλητικές ή παρεμφερείς εκδηλώσεις ή διαγωνισμούς, εφόσον δεν πληρώνονται για την Εγγραφή σε σύντομο πρόγραμμα ψυχαγωγικών σπουδών, όχι με σκοπό την απόκτηση κάποιου πτυχίου (παραδείγματος χάρη, ένα διήμερο μάθημα μαγειρικής στη διάρκεια των διακοπών)

ΛΟΓΟΙ ΤΑΞΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΒΙΖΑ

 • Σπουδές, για απόκτηση πτυχίου
 • Απασχόληση
 • Εργασία σε ξένο τύπο, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, ως δημοσιογράφοι ή άλλα μέσα ενημέρωσης
 • Μόνιμη διαμονή στις Ηνωμένες Πολιτείες

Πρόσθετες Απαιτήσεις

 1. Ένας Επισκέπτης θα πρέπει να διαθέτει άδεια στο πλαίσιο του ESTA (Ηλεκτρονικό Σύστημα για Άδεια Ταξιδιού). Το ESTA είναι ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει καθιερωθεί από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) με σκοπό τον καθορισμό της επιλεξιμότητας για την πραγματοποίηση ταξιδιού στην Νέα Υόρκη χωρίς βίζα είτε για λόγους τουρισμού ή για επαγγελματικούς λόγους.
 2. Μπορείτε να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο εάν ταξιδεύετε με ένα εγκεκριμένο δρομολόγιο μετ’ επιστροφής δια Αέρος ή Θαλάσσης.
 3. Δεν έχετε κάποια προηγούμενη άρνηση εισόδου στα σύνορα και επομένως ενδέχεται να μην είστε επιλέξιμοι για να λάβετε την ESTA εάν σας είχε απορριφθεί προηγούμενο αίτημα για βίζα για τις ΗΠΑ.
 4. Θα πρέπει να διαθέτετε ηλεκτρονικό διαβατήριο.

Τουριστικές Βίζες, Επαγγελματικές Βίζες και Βίζες Επισκέπτη

Εάν δεν είστε επιλέξιμοι για το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα ESTA, ή επιθυμείτε να παραμείνετε στη Νέα Υόρκη για περισσότερο από 90 ημέρες, θα χρειαστείτε μία Επαγγελματική Βίζα B1, μία Τουριστική Βίζα Β2 ή μία Βίζα Επισκέπτη Β1-Β2. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες Βίζας επισκέπτη, που ταξινομούνται ανάλογα με το σκοπό της επίσκεψης.

 • Κατηγορία Β1 - Επαγγελματικοί σκοποί, διεξαγωγή συναντήσεων, διευθέτηση κληρονομιάς.
 • Κατηγορία Β2 - Τουρισμός, διακοπές, αναψυχή και άλλοι λόγοι επίσκεψης.

Διαδικασία αίτησης

Για να υποβάλετε αίτηση για Βίζα, υπάρχει μια σειρά βημάτων που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Ορισμένες φορές, η πορεία αυτών των οδηγιών ενδεχομένως να ποικίλει ανάλογα με τη χώρα από την οποία υποβάλετε την αίτηση.

 1. Συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση για βίζα - Αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε το Έντυπο Αίτησης για Βίζα DS-160 μέσω διαδικτύου. Μετά την επιτυχημένη υποβολή της αίτησης, μεταφέρεστε στη σελίδα επαλήθευσης. Θα χρειαστεί να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα επαλήθευσης. Είναι υποχρεωτικό να έχετε μαζί σας στη συνέντευξη εκτυπωμένο αντίγραφο αυτής της σελίδας επαλήθευσης.
 2. Προγραμματίστε μια συνέντευξη - Θα χρειαστεί να κανονίσετε ένα ραντεβού για την συνέντευξή σας για τη Βίζα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ ή το προξενείο της χώρα σας. Κατόπιν αυτού θα πρέπει να περιμένετε να σας καλέσει ο αρμόδιος για τη Βίζα υπάλληλος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα σας καλέσουν από το Γραφείο για τις Βίζες. Ο χρόνος κλήσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τοποθεσία σας, η εποχή και η κατηγορία της Βίζας. Θα πρέπει επομένως να υποβάλετε αίτηση για Βίζα εκ των προτέρων.
 3. Διατηρήστε τα υποχρεωτικά έγγραφα - α) Έγκυρο Διαβατήριο, β) Σελίδα επαλήθευσης Εντύπου DS 160, γ) Απόδειξη πληρωμής τέλους Αίτησης δ) Φωτογραφία
 4. Συνέντευξη / Ραντεβού στην Πρεσβεία - Κατόπιν της συνέντευξής σας, ο αρμόδιος για τη Βίζα Υπάλληλος θα αποφασίσει εάν είστε επιλέξιμος ή όχι. Μετά τη συνέντευξή σας για τη Βίζα, θα πρέπει, εφόσον σας ζητηθεί, να προσκομίσετε περισσότερα έγγραφα. Να είστε λοιπόν προετοιμασμένοι για αυτό. Μετά την έγκριση της Βίζας σας, θα πρέπει να καταβάλλετε το τέλος έκδοσης της Βίζας όπως ισχύει. Σύντομα θα ενημερωθείτε για την εξέλιξη σχετικά με το διαβατήριο και τη βίζα σας

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Το ESTA είναι μια υποχρεωτική εξουσιοδότηση ταξιδιού για επιλέξιμους ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω ξηράς, αεροπορικής ή θαλάσσης για επισκέψεις μικρότερες των 90 ημερών.

Κάντε αίτηση για ESTA