Χρειάζομαι ESTA ή Βίζα;

Δημοσίευσε: Oct 11, 2018, Επεξεργασμένο: Sep 21, 2018 | Ετικέτες: ESTA Eligibility, USA Visa Requirements, Denied for US Visa

Εισαγωγή

Οι αλλοδαποί ταξιδιώτες με προορισμό της ΗΠΑ θα χρειαστούν είτε ESTA ή βίζα. Ο καθορισμό της ανάγκης του ταξιδιώτη για οποιαδήποτε μορφή άδειας ταξιδιού θα εξαρτηθεί από ορισμένους παράγοντες.

Σκοπός της Επίσκεψης

Αν επιδιώκετε να επισκεφτείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τουρισμό, να επισκεφτείτε φίλους ή οικογένεια, για λόγους επαγγελματικούς, διέλευσης, ιατρικούς ή άλλους παρεμφερείς λόγους σύντομης διάρκειας, θα πρέπει να προσδιορίσετε εάν είστε επιλέξιμος για ESTA. Η υποβολή αίτησης για ESTA είναι μία πολύ πιο απλή και άμεση διαδικασία καθώς η αίτηση για την άδεια ταξιδιού μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω διαδικτύου. Μπορείτε να ελέγξετε την επιλεξιμότητά σας για την ESTA επισκεπτόμενοι τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε εάν διαθέτετε διαβατήριο από μία από τις 38 χώρες του προγράμματος απαλλαγής από βίζα: https://official-esta.gr/requirements-for-esta

Προσωπικές Περιστάσεις

Υπάρχουν επιπλέον παράγοντες όπως το ιατρικό, το ποινικό, το μεταναστευτικό και το ιστορικό των ταξιδιών που επηρεάζουν την ικανότητα ενός αιτούντα να αποκτήσει την ESTA. Για τις πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες αναφορικά με αυτές τις ερωτήσεις επιλεξιμότητας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση official-esta.com/apply και δείτε τις τρέχουσες ερωτήσεις επιλεξιμότητας στο κάτω μέρος του εντύπου.

Συνθήκες Ταξιδιού - Μία εγκεκριμένη ESTA είναι απαραίτητη μόνο για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δια θαλάσσης ή αέρος και επομένως δεν είναι απαραίτητη για εκείνους που φθάνουν μέσω στεριάς από τον Καναδά ή το Μεξικό.

Μη Επιλέξιμος για ESTA

Εάν δεν είστε επιλέξιμος για ESTA ή επιθυμείτε να παραμείνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερες από 90 ημέρες, τότε θα πρέπει να λάβετε την Τουριστική Βίζα Β2 για λόγους τουρισμού, ή μία Επαγγελματική Βίζα Β1 για επαγγελματικούς λόγους.

Επιλογή Τουριστικής Βίζας

Μία Τουριστική Βίζα Β2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επισκεφτείτε την οικογένεια και τους φίλους σας, για να δείτε τα αξιοθέατα και για διακοπές, για να λάβετε κάποια ιατρική αγωγή ή για να παρακολουθήσετε ένα σύντομο μάθημα χωρίς να λάβετε πανεπιστημιακό τίτλο. Η Τουριστική Βίζα Β2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμονή έως και 180 ημερών ανά επίσκεψη και συνήθως εκδίδεται για μία περίοδο 10 ετών, αλλά αυτό ωστόσο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές περιστάσεις των αιτούντων.

Επιλογή Επαγγελματικής Βίζας

Μία Επαγγελματική Βίζα Β1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραστείτε σε συναντήσεις, για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ή για την διευθέτηση κληρονομιάς. Η «επαγγελματική» δραστηριότητα που διεξάγεται από τον αλλοδαπό υπήκοο θα πρέπει να είναι επιτρεπόμενη ως προς το ότι ο αιτών θα πρέπει γενικά να λαμβάνει εισόδημα από κάποια πηγή στις ΗΠΑ ενώ ταξιδεύει με μία Επαγγελματική Βίζα Β2. Η Επαγγελματική Βίζα Β2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμονή έως και 180 ημερών ανά επίσκεψη και συνήθως εκδίδεται για μία περίοδο 10 ετών, αλλά αυτό ωστόσο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές περιστάσεις των αιτούντων.

Επιλογή Βίζας Διέλευσης

Όσοι δεν είναι επιλέξιμοι για το πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και διέρχονται μέσω των ΗΠΑ προς κάποιο άλλο προορισμό θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για μία Βίζα Διέλευσης C1. Εκείνοι που επιθυμούν να εργαστούν, να επενδύσουν, να σπουδάσουν ή να εκτελέσουν άλλες νόμιμες δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της επίσκεψής τους ή την επιλεξιμότητα για ESTA, θα πρέπει να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καταλληλότερο για τις ανάγκες τους τύπο βίζας.

Χρονοδιαγράμματα Επεξεργασίας Αίτησης

Εάν χρειάζεστε πράγματι μια Βίζα για τις ΗΠΑ, παρακαλώ επισκεφτείτε για περισσότερες πληροφορίες τη διεύθυνση usa-visas.com. Οι αιτήσεις για βίζα συνήθως διαρκούν από 4 έως 8 εβδομάδες. Ωστόσο αυτό εξαρτάται από τα χρονοδιαγράμματα επεξεργασίας και το φόρτο εργασίας της πρεσβείας των ΗΠΑ όπου υποβάλλεται η αίτηση. Συνεπώς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει αυτά τα χρονοδιαγράμματα επεξεργασίας προτού κάνετε κράτηση του ταξιδιού σας μέσω ή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για έναν ενημερωμένο έλεγχο των ωρών αναμονής για ραντεβού με την πρεσβεία των ΗΠΑ για τις βίζες επισκεπτών, τις μεταναστευτικές βίζες και άλλους τύπους βίζας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html για περισσότερες πληροφορίες.

Λήψη Επαγγελματικής Βοήθειας

Εάν δεν είστε επιλέξιμος για άδεια ESTA ή σας έχουν αρνηθεί μια βίζα για τις ΗΠΑ, αναζητήστε τις υπηρεσίες ενός έμπειρου και πιστοποιημένου δικηγόρου των ΗΠΑ σε θέματα μεταναστών για να μάθετε εάν μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες του προκειμένου να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία βίζα για τις ΗΠΑ. Να είστε προσεκτικοί με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς περί «εγγυημένων» προγραμμάτων χορήγησης βίζας και άλλες τακτικές που έχουν ως στόχο να εξαπατήσουν τους χρήστες προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA

Tweets

Αρχεία