Μπορώ να ανανεώσω την ESTA μου;

Δημοσίευσε: Sep 12, 2018, Επεξεργασμένο: Sep 05, 2018 | Ετικέτες: ESTA, ESTA Renewal, ESTA Expiry

Εάν αναρωτιέστε πώς να ανανεώσετε μία αίτηση για ESTA, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ προς το παρόν δεν επιτρέπει τις ανανεώσεις των αιτήσεων για ESTA μέσω του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα. Επομένως, εάν έχετε ελέγξει την κατάσταση της αίτησής σας για ESTA και εμφανίζεται είτε ως «λήξη αίτησης» ή «δεν βρέθηκε αίτηση», θα χρειαστεί να υποβάλετε μια νέα αίτηση για ESTA. Ομοίως εάν πρόσφατα αποκτήσατε νέο διαβατήριο θα χρειαστεί να υποβάλετε εκ νέου αίτηση για ESTA. Δεδομένου ότι η ESTA είναι μία εγγενώς ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού, θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση μέσω διαδικτύου και να καταβάλλετε το ποσό χρέωσης. Οι ενεργές ή ληγμένες αιτήσεις για ESTA μπορούν επίσης να παραταθούν.

Πρέπει να ανανεώσω την ESTA μου;

Οι επισκέπτες των ΗΠΑ έχουν μια εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με την ανανέωση των αιτήσεων για ESTA χωρίς λόγο. Η ανανέωση της ESTA σας χρειάζεται μόνο εφόσον λήγει πριν από την ημερομηνία αναχώρησης για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η λήψη νέας ESTA δεν θα επαναφέρει τον αριθμό των ημερών κατά τις οποίες μπορείτε να παραμείνετε στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε θα επωφεληθείτε τυχόν εύνοιας των συνοριοφυλάκων κατά την αξιολόγηση του αιτήματός σας για είσοδο στις ΗΠΑ.

Χρειάζεται να περιμένω να λήξει η ESTA μου για να υποβάλλω νέα αίτηση;

Όχι, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εκ νέου για μια νέα ESTA είτε διαθέτετε μια ενεργή άδεια ή όχι. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για νέα ESTA πριν ή μετά την ημερομηνία λήξης της υπάρχουσας άδειά σας.

Υποβάλω αίτηση εκ νέου αλλά λαμβάνω μια προειδοποίηση σχετικά με μια υπάρχουσα αίτηση. Τι πρέπει να κάνω;

Αν υποβάλετε αίτηση για μία νέα ESTA ενώ εξακολουθεί να ισχύει η προηγούμενη ESTA σας, θα λάβετε ένα μήνυμα προειδοποίησης από το σύστημα που θα αναφέρει ότι «Μία έγκυρη, εγκεκριμένη αίτηση με περισσότερες από 30 υπολειπόμενες ημέρες βρέθηκε για αυτό το διαβατήριο. Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση θα χρειαστεί να γίνει η πληρωμή για αυτή την αίτηση και στη συνέχεια θα ακυρωθεί η υφιστάμενη αίτησή σας». Εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε με την αντικατάσταση της προηγούμενης αίτησής σας, μπορείτε να προχωρήσετε και η προηγούμενη ESTA σας θα λήξει αυτομάτως και η νέα αίτηση για ESTA θα συνδεθεί με τα στοιχεία του διαβατηρίου σας. Μόλις εγκριθεί η ESTA σας, θα ισχύει για μία περίοδο δύο ετών από την ημερομηνία έγκρισης ή την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας, όποιο συμβεί πρώτο. Η ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των δύο ετών, εφόσον η παραμονή σας δεν υπερβαίνει τις 90 ημέρες συνολικά και δεν θεωρείστε από την CBP ως άτομο που επιχειρεί να ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνοντας κατάχρηση του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα.

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA