Τι σημαίνει όταν υπάρχει ένδειξη οτι η ESTA Αίτηση βρίσκεται σε Αναμονή (Pending)

Δημοσίευσε: Oct 02, 2019, Επεξεργασμένο: Mar 11, 2020 | Ετικέτες: ESTA, Η εφαρμογή ESTA εκκρεμεί

Εάν η αίτηση ESTA βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (pending), αυτό σημαίνει οτι η CBP (U.S. Customs and Border Protection) επεξεργάζεται και αξιολογεί τα στοιχεία που περάστηκαν στην φόρμα αίτησης. Συνήθως, η ενημέρωση της οριστικής απόφασης γίνεται εντός 72 ωρών, διαφορετικά, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησης ESTA εδώ: ESTA Κατάσταση.

Γιατί η αίτηση ESTA παραμένει σε κατάσταση αναμονής έως 72 ώρες;

Οι αιτήσεις ESTA μπορεί να επισημανθούν για περαιτέρω ελέγχους ασφαλείας. Μια αίτηση ESTA σε κατάσταση αναμονής (pending) υποδεικνύει οτι απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων ώστε να προχωρήσει η αίτηση επιτυχώς, αφού πρώτα διασφαλιστεί οτι δεν υπάρχει πιθανότητα ρίσκου σχετικού με τη μετανάστευση και την εθνική ασφάλεια. Αν και η CPB ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αιτούντες οτι η κατάσταση αναμονής μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων σχετικά με αιτήσεις ESTA σε αναμονή λαμβάνεται εντός 48 ωρών. Να σημειωθεί οτι όσο η αίτηση ESTA βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τι γίνεται εάν η αίτηση ESTA που βρισκόταν σε αναμονή, απορριφθεί;

Εάν η αίτηση ESTA απορριφθεί, θα ενημερωθείτε μέσω email και θα λάβετε πληροφορίες για το πως μπορείτε να κάνετε αίτηση για έκδοση βίζας. Η τυπική απάντηση από τη CBP περιλαμβάνει σύνδεσμο ανακατεύθυνσης προς την παρακάτω ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για τουριστική / επιχειρηματική βίζα ή βίζα επισκέπτη: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. Θα χρεωθείτε τέλος διαχείρισης $4 εάν απορριφθεί η αίτησή σας.

Τι γίνεται εάν η αίτηση ESTA που βρισκόταν σε αναμονή, εγκριθεί;

Εναλλακτικά, εάν εγκριθεί η αίτηση ESTA, θα λάβετε τον αριθμό εξουσιοδότησης (authorization number) μέσω email, ενώ θα μπορείτε να δείτε τον αριθμό ελέγχοντας την κατάσταση της αίτησης ESTA εδώ: https://official-esta.gr/esta-status. Με αυτή την εξουσιοδότηση θα μπορείτε να ταξιδεύετε στις ΗΠΑ όσο συχνά επιθυμείτε και για όσο η εγκεκριμένη αίτηση ESTA θα βρίσκεται σε ισχύ και δε θα έχουν αλλάξει οι περιστάσεις που καθορίζουν την εγκυρότητα και ισχύ της αίτησης.

Έχουν ήδη περάσει 72 ώρες και η κατάσταση της αίτησής μου βρίσκεται ακόμα σε αναμονή. Τι πρέπει να κάνω;

Στην ατυχή περίπτωση που η αίτηση ESTA βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ακόμα και με το πέρας 72 ωρών, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μεCBP ώστε να μάθετε εάν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Εναλλακτικά, μπορείτε να υποβάλλετε νέα αίτηση.

Η κατάσταση ‘Αίτηση σε Αναμονή’ (‘Application Pending’) της αίτησης ESTA που αποτελεί μέρος του Visa Waiver προγράμματος (προγράμματος απαλλαγής από βίζα) μπορεί να δημιουργήσει στρεσογόνες καταστάσεις σε όσους ταξιδιώτες επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, καθώς από την απόφαση αυτή κρίνεται εάν θα τους επιτραπεί ή όχι η είσοδος στις ΗΠΑ. Για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις της τελευταίας στιγμής, συνιστούμε να κάνετε όσο νωρίτερα μπορείτε την αίτηση για ESTA ενώ μπορείτε να ελέγξετε την εγκυρότητα της αίτησης έως και την ημερομηνία αναχώρησης τσεκάροντας την κατάσταση της αίτησης ESTA εδώ: https://official-esta.gr/esta-status.

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA