Τι είναι ο Αριθμός Αίτησης ESTA;

Δημοσίευσε: Oct 14, 2019, Επεξεργασμένο: Jan 07, 2020 | Ετικέτες: Υποβολή ESTA, Αριθμός αίτησης ESTA

Εισαγωγή

Ο αριθμός αίτησης ESTA (Electronic System for Travel Authorization, δλδ. Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξουσιοδότησης για Ταξίδια) δημιουργείται μόλις υποβάλλεται μια αίτηση στις Συνοριακές & Τελωνειακές Αρχές των ΗΠΑ, γνωστές και ως CBP (Customs & Border Protection). O αριθμός της αίτησης είναι μοναδικός και χρησιμοποιείται από τις CBP υπηρεσίες ως μέσον ταυτοποίησης των προφίλ των ταξιδιωτών. Ο αριθμός αίτησης ESTA έχει 16 χαρακτήρες αποτελούμενους από γράμματα και αριθμούς. Ως επί το πλείστον. Η συχνότητα των χαρακτήρων είναι τυχαία και καμία σχέση δεν έχει με τον εκάστοτε αιτούντα. Ο αριθμός αίτησης δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση στοιχείων του αιτούντα, ωστόσο, συνδυαστικά με τον αριθμό διαβατηρίου και την ημερομηνία γέννησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση πρόσβασης στην κατάσταση υπάρχουσας ESTA αίτησης.

Ποιος είναι ο σκοπός ενός αριθμού αίτησης ESTA;

Ο συγκεκριμένος αριθμός συνδέει ψηφιακά το προφίλ του αιτούντα, συμπ. του διαβατηρίου του, προσωπικών, ταξιδιωτικών, κι άλλων προσωπικών στοιχείων του. Ο αριθμός αίτησης ESTA χρησιμοποιείται επίσης και ως αριθμός ταξιδιωτικής έγκρισης / εξουσιοδότησης, στην περίπτωση που εγκριθεί η αίτηση. Επομένως, για τις εγκεκριμένες ESTA αιτήσεις, ο αριθμός αίτησης και ο αριθμός έγκρισης / εξουσιοδότησης είναι ο ίδιος. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου η αίτηση ESTA απορριφθεί, τότε ο αριθμός αίτησης ESTA δε θα συνδεθεί με επιτυχώς εγκεκριμένη αίτηση ESTA, αντιθέτως θα παραμείνει σε κατάσταση ‘Το Ταξίδι Δεν Εγκρίθηκε’ (‘Travel Not Authorized’). Η κατάσταση μιας υπάρχουσας αίτησης ESTA μπορεί να ελεγχθεί online.

Τι είναι οι καταστάσεις ESTA;

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις  ESTA που ενδέχεται να εμφανιστούν στους αιτούντες, όταν κάνουν έλεγχο εάν η αίτηση ESTA που έκαναν βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Εάν η κατάσταση είναι ‘Πληρωμή σε Εκκρεμότητα’ (‘Payment Pending’) αυτό σημαίνει οτι η αίτηση δεν έχει ακόμα υποβληθεί στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας, γνωστό και ως DHS (Department of Homeland Security). Σ’ αυτη την περίπτωση, ο αιτών θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμής ώστε να ξεκινήσει η επεξεργασία της αίτησης που έκανε. Εάν μια  ESTA αίτηση δεν πληρωθεί εντός επτά ημερών, θα λήξει και δε θα είναι πλέον προσβάσιμη. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει ο αιτών να υποβάλει νέα αίτηση.

Πώς μπορώ να ξέρω οτι ο προσωπικός μου αριθμός έγκρισης ESTA είναι γνήσιος;

Μπορείς να επιβεβαιώσεις την κατάσταση οποιασδήποτε ESTA έγκρισης / εξουσιοδότησης πηγαίνοντας στη σελίδα ελέγχου κατάστασης ESTA αίτησης. Εάν η κατάσταση της αίτησης εμφανίζεται ως ‘Η Αίτηση Δε Βρέθηκε’ (‘No Application Found’), τότε αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει αίτηση και θα πρέπει να κάνεις αίτηση για  ESTA.

Συμπέρασμα

Ο αριθμός αίτησης ESTA αποτελεί σημαντικό σύνδεσμο μεταξύ της αίτησής σου για είσοδο στις ΗΠΑ υπό την αιγίδα του προγράμματος Aπαλλαγής από Βίζα (Visa Waiver Program), του διαβατηρίου σου, καθώς και των προσωπικών και ταξιδιωτικών στοιχείων σου. Συμβουλεύουμε τους αιτούντες να σημειώσουν τον προσωπικό τους αριθμό αίτησης ESTA ώστε να μπορούν να τσεκάρουν την κατάσταση της έγκρισης / εξουσιοδότησης της αίτησής τους πριν ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA