Πρέπει να Κάνω Αίτηση για ESTA Πριν Κάνω Κράτηση του Ταξιδιού μου;

Δημοσίευσε: Dec 09, 2019, Επεξεργασμένο: Dec 09, 2019 | Ετικέτες: Ερωτήσεις ESTA, Εφαρμογή ESTA

Εισαγωγή

Η απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης (visa waiver) για όσους ταξιδεύουν προς ΗΠΑ είναι δυνατή ακόμα και εάν δεν έχεις κλείσει τα εισιτήρια ή τη διαμονή σου στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως μπορείς να κάνεις αίτηση ESTA ακόμα και αν δεν έχεις επιβεβαιωμένα κλεισμένες ημερομηνίες ταξιδιού και διαμονής. Φυσικά, η συμπλήρωση εξακριβομένων ημερομηνιών κατά τη συμπλήρωση της αίτησης ενδέχεται να παίξουν θετικό ρόλο στη τελική έγκριση της αίτησης. 

Δεν έχω κλείσει ακόμα τη διαμονή μου. Μπορεί αυτό να επηρεάσει την αίτηση ESTA που θα κάνω;

Απαιτείται μόνο μία διεύθυνση διαμονής στις ΗΠΑ, ακόμα και αν ο αιτών / η αιτούσα ESTA σκοπεύει να επισκεφτεί πολλαπλούς προορισμούς στις ΗΠΑ. Συνήθως, αρκεί η καταχώρηση της διεύθυνσης ενός ξενοδοχείου, B&B ή άλλου είδους διαμονής που πρόκειται να επιλέξεις κατά την παραμονή σου τις ΗΠΑ. Καλό θα ήταν να γράψεις το όνομα αυτού που θα σε φιλοξενήσει ή του manager, εάν το γνωρίζεις.

Διαφορετικά, εάν δε γνωρίζεις καθόλου πού πρόκειται να μείνεις κατά την παραμονή σου στις ΗΠΑ, μπορείς να γράψεις ‘UNKNOWN’ για οποιοδήποτε πεδίο κειμένου της αίτησης δε γνωρίζεις ή μια σειρά από μηδενικά ‘0’ για οποιοδήποτε πεδίο αριθμών δε γνωρίζεις.

Με το που γίνει επεξεργασία των στοιχείων και εν τέλει εγκριθεί η αίτηση ESTA μπορείς να ενημερώσεις τα στοιχεία της αίτησης μόλις μάθεις σίγουρα τη διεύθυνση της διαμονής σου στις ΗΠΑ.

Δεν έχω κάποια επαφή στις ΗΠΑ. Τι πρέπει να γράψω;

Εάν δε γνωρίζεις το όνομα και τη διεύθυνση της επαφής σου στις ΗΠΑ, μπορείς να γράψεις ‘UNKNOWN’ στα αντίστοιχα πεδία κειμένου και σειρά από μηδενικά ‘0’ στα αντίστοιχα πεδία αριθμών της αίτησης ESTA. Μόλις τα έχεις διαθέσιμα, μπορείς να ενημερώσεις τα στοιχεία της αίτησης ESTA συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία.

Πρέπει να έχω αγοράσει αεροπορικό εισιτηρίο για ΗΠΑ πριν κάνω την αίτηση;

Όχι. Οι αιτούντες ESTA δε χρειάζεται να έχουν κάνει κράτηση σε πτήση προς ΗΠΑ πριν την αίτηση για ESTA. Μπορείς να υποβάλλεις αίτηση ESTA οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και αν δεν πρόκειται να ταξιδέψεις στο άμεσο προσεχές διάστημα στις ΗΠΑ.

Εν Κατακλείδι

Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες εάν πρώτα δεν έχουν αποκτήσει εγκεκριμένη αίτηση ESTA ή βίζα (visa). Το καλό είναι πως οι ενδιαφερομένοι μπορούν να κάνουν αίτηση ESTA, ακόμα και αν δε γνωρίζουν σίγουρα πού πρόκειται να μείνουν ή ποιος πρόκειται να τους φιλοξενήσει στις ΗΠΑ. Επίσης, δε χρειάζεται να έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο ή να έχουν κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για ΗΠΑ. Η αίτηση μπορεί να εγκριθεί και χωρίς αυτά τα στοιχεία. Ωστόσο, μόλις έχεις αυτά τα στοιχεία, θα πρέπει να ενημερώσεις άμεσα τα σχετικά πεδία της εγκεκριμένης αίτησης ESTA ώστε να αποφύγεις τυχόν νομικά κωλύματα ή δυσκολίες με τις Αρχές των ΗΠΑ.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA