Πληρώνοντας για ESTA

Δημοσίευσε: Nov 18, 2019, Επεξεργασμένο: Nov 18, 2019 | Ετικέτες: VWP, ESTA Πληρωμή

Εισαγωγή

Η πληρωμή για αίτηση ESTA θα πρέπει να ολοκληρωθεί online εντός επτά ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Διαφορετικά, η αίτηση θα λήξει και θα απαιτηθεί η υποβολή νέας αίτησης. Δε θα γίνει καμία επεξεργασία της αίτησης ESTA, εάν πρώτα δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς η φάση της προβλεπόμενης πληρωμής.

Μέθοδοι Πληρωμής

Η πληρωμή για αίτηση ESTA μπορεί να γίνει μέσω διαφόρων μεθόδων πληρωμής. Οι τρέχουσες αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής είναι οι εξής: Visa® Debit, Visa® Credit, MasterCard® Debit, MasterCard® Credit, American Express®, Discover®, Diner’s Club, Maestro® ή JCB®. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μόνο online, δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για πληρωμή μέσω τηλεφώνου / επιταγής / τραπεζικού εμβάσματος.

Ασφάλεια Πληρωμών

Η επεξεργασία των πληρωμών γίνεται σύμφωνα με τους Διεθνείς Κανονισμούς που σχετίζονται με το Πρότυπο Καρτών Πληρωμών, γνωστό και ως PCI (Payment Card Industry Standard)  και το Πρότυπο Ασφάλειας Δεδομένων, γνωστό και ως DSS (Data Security Standard), βάσει των οποίων συμμορφώνονται οι κύριες εταιρείες / ιδρύματα καρτών πληρωμών ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο στις οικονομικές συναλλαγές των πελατών τους. Όλες οι πληροφορίες πληρωμής από τον web browser σου προς την ιστοσελίδα διαβιβάζονται μέσω ασφαλούς και κρυπτογραφημένης HTTPS σύνδεσης. Καμιά πληροφορία που να σχετίζεται με τις κάρτες δεν αποθηκεύεται σ’ αυτόν τον ιστόπο.

Σφάλματα Πληρωμών

Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν σφάλματα πληρωμής ESTA για διάφορους λόγους, όπως πχ. μη έγκυρη κάρτα πληρωμής ή μη έγκυρα στοιχεία χρέωσης, σφάλμα κατά την επεξεργασία από την πλευρά της τράπεζας ή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος έκδοσης της κάρτας πληρωμής, κτλ. Επίσης, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν σφάλματα πληρωμής λόγω τεχνικών προβλημάτων επεξεργασίας στον ιστότοπο ή στους web browsers του ESTA ή λόγω προβλημάτων του διαδικτυακού παρόχου ή λόγω προβλημάτων που μπορεί να εμφανίσει η συσκευή που χρησιμοποιείς. Εάν σου εμφανιστεί σφάλμα πληρωμής, κι αφού έχεις ελέγξει και γνωρίζεις οτι όλα τα στοιχεία που πέρασες είναι σωστά, μπορείς να ξαναδοκιμάσεις χρησιμοποιώντας μια άλλη κάρτα πληρωμής ή να σιγουρευτείς οτι η κάρτα πληρωμής που επέλεξες έχει αρκετό διαθέσιμο υπόλοιπο. Εναλλακτικά, στην περίπτωση που συνεχιστεί η εμφάνιση σφαλμάτων πληρωμής, επικοινώνησε με το ίδρυμα έκδοσης της κάρτας πληρωμής που επέλεξες ώστε να ελεγχθεί που βρίσκεται το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί κωλυσιεργία στην επιτυχή ολοκλήρωση τς πληρωμής

Ενημερώσεις στην Αίτηση ESTA μετά την πληρωμή

Μόλις γίνει υποβολή της πληρωμής σχετικά με την αίτηση ESTA, τα μόνα πεδία όπου είναι δυνατή η τροποποίηση / αλλαγή / ενημέρωση, είναι η διεύθυνση κατά την παραμονή στις ΗΠΑ και η ηλεκτρονική διεύθυνση (email) επικοινωνίας του αιτούντα. Επομένως, συμβουλεύουμε τους αιτούντες να ελέγχουν προσεκτικά τα στοιχεία που πέρασαν στην αίτησή τους πριν κάνουν υποβολή πληρωμής. Να τονιστεί πως ο αριθμός διαβατηρίου και η χώρα έκδοσης διαβατηρίου δε μπορούν να τροποποιηθούν μετά την υποβολή της αίτησης, ούτε και πριν την πληρωμή. Στην περίπτωση που κάνεις λάθος σε κάποιο απ’ αυτά τα πεδία, θα πρέπει να υποβάλλεις νέα αίτηση χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά τον σωστό αριθμό διαβατηρίου ή τη σωστή χώρα έκδοσης διαβατηρίου. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σχετικά με την ενημέρωση της αίτησης ESTA.

Συμπέρασμα

Το να προβείς στην προβλεπόμενη πληρωμή για αίτηση ESTA εντός 7 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, θα διασφαλίσει οτι δε θα χάσεις κι άλλο χρόνο συμπληρώνοντας νέα αίτηση. Απαιτούνται περίπου 72 ώρες για την έκδοση απόφασης έγκρισης / απόρριψης της αίτησης. Συμβουλεύουμε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ ως κάτοχοι εγκεκριμένης αίτησης ESTA, να επιλέξουν ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης για τις ΗΠΑ.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA

Tweets