Μπορεί μια εγκεκριμένη αίτηση ESTA να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εισόδους στις ΗΠΑ;

Δημοσίευσε: Nov 11, 2019, Επεξεργασμένο: Nov 11, 2019 | Ετικέτες: Κανόνες ESTA, Εφαρμογή ESTA, Πολλαπλή είσοδος ESTA

Εισαγωγή

Μια εγκεκριμένη αίτηση ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εισόδους στις ΗΠΑ. Ωστόσο, οι αιτούντες, των οποίων η ESTA αίτηση έχει εγκριθεί, θα πρέπει να γνωρίζουν οτι οι Τελωνειακές & Συνοριακές Αρχές των ΗΠΑ (Customs and Border Protection, CBP) έχουν το δικαίωμα να απαγορέψουν την είσοδο στη χώρα σε οποιονδήποτε ταξιδιώτη κρίνουν οτι πρέπει να το κάνουν. Επομένως, εάν ο CBP αξιωματικός φτάσει στο συμπέρασμα οτι ένας ταξιδιώτης με εγκεκριμένη αίτηση ESTA παραβαίνει της προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στο Visa Waiver Πρόγραμμα, τότε έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την είσοδο στις ΗΠΑ.

Υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που μπορώ να εισέλθω στις ΗΠΑ εντός της περιόδου των 90 ημερών;

Όχι, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των εισόδων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, εάν οι CBP αξιωματικοί διαπιστώσουν ύποπτη συμπεριφορά ή σημάδια ανεντιμότητας, έχουν το δικαίωμα και την εξουσία να απαγορέψουν την είσοδο στη χώρα ακόμα και σε κατόχους εγκεκριμένης ESTA αίτησης.

Ήμουν ήδη 90 μέρες στη τελευταία μου επίσκεψη (επισκέψεις) στις ΗΠΑ. Μπορώ να ξαναταξιδέψω στις ΗΠΑ εντός των επόμενων εβδομάδων ή μηνών;

Σ’ αυτή την περίπτωση, είναι πολύ πιθανόν οι CBP αξιωματικοί να κρίνουν αυτήν τη συμπεριφορά ως ύποπτη και/ή ως  προσπάθεια παραβίασης των προϋποθέσεων, όπως αυτές ορίζονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Έκδοση Βίζας (Visa Waiver Program), και να αρνηθούν / απαγορέψουν την είσοδό σου στις ΗΠΑ. Συμβουλεύουμε τους κατόχους εγκεκριμένης ESTA αίτησης να αποφεύγουν να επισκέπτονται συχνά τις ΗΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα (εντός λίγων μηνών) και να μη ξεπερνούν το όριο των 90 ημερών. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα εισόδου στις ΗΠΑ. Εάν ένας ταξιδιώτης έχει ήδη μείνει 90 μέρες στις ΗΠΑ και επιθυμεί να παραμείνει περισσότερο χρονικό διάστημα στο επόμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ (εντός λίγων μηνών), συμβουλεύουμε να κάνει αίτηση για τουριστική βίζα τύπου B-2, η οποία θα του δώσει το δικαίωμα να επισκέπτεται τις ΗΠΑ για συνολικό διάστημα έως και έξι μηνών. Τέλος, εάν ένας ταξιδιώτης επιθυμεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο απ’ αυτό που του εξασφαλίζει η αίτηση ESTA, η επιχειρηματική βίζα τύπου B-1 ή η τουριστική βίζα τύπου B-2, συνιστούμε να κλείσει ραντεβού με δικηγόρο που να ειδικεύεται σε θέματα μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ ώστε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για όλες τις διαθέσιμες επιλογές σχετικά με μεταναστευτικές ή μη μεταναστευτικές βίζες.

Συμπέρασμα

Η εγκεκριμένη αίτηση ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εισόδους στις ΗΠΑ, αρκεί αυτές στο σύνολό τους να μη ξεπερνούν τις 90 μέρες παραμονής. Στην περίπτωση που ένας ταξιδιώτης επιθυμεί να επισκέπτεται συχνά τις ΗΠΑ και για χρονικό διάστημα παραμονής μεγαλύτερο των 90 ημερών, δλδ. για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ αυτό που επιτρέπει η εγκεκριμένη αίτηση ESTA, τότε προτείνουμε να κάνει αίτηση είτε για βίζα τύπου B-1 ή βίζα τύπου B-2 (Visitor Visa). Εναλλακτικά, μπορεί να δει, με τη βοήθεια ειδικού δικηγόρου ή συμβούλου σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, ποιες άλλες επιλογές έχει όσον αφορά τις μεταναστευτικής και μη μεταναστευτικές βίζες.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA