Βίζα για Σικάγο, Ιλινόι ΗΠΑ

Δημοσίευσε: Sep 22, 2019, Επεξεργασμένο: Nov 09, 2019 | Ετικέτες: ESTA, ΗΠΑ Visa

Βίζα για Σικάγο, Ιλινόι ΗΠΑ

Εισαγωγή

Το Σικάγο, από ένα μικρό οχυρό στις όχθες του ποταμού Σικάγο, μετεξελίχθηκε στη τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ. Η πόλη είναι γνωστή για τα μουσεία της, την φανταστική αρχιτεκτονική της και πολλά ακόμα. Είναι μια πόλη που ζει έντονα. Οι συχνοί δυνατοί άνεμοι, τα ζεστά καλοκαίρια, οι πολύ κρύοι χειμώνες, η μαγευτική θέα της λίμνης Μίσιγκαν, δείχνουν εξ αρχής στους επισκέπτες οτι το Σικάγο είναι ένας προορισμός που υπόσχεται πολλές περιπέτειες και εναλλαγές. Ο σκοπός αυτού του τουριστικού οδηγού της πόλης είναι να παρέχει ενδιαφέρουσες και χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν το Σικάγο. Επίσης, να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να μάθουν εάν χρειάζονται να κάνουν αίτηση ESTA ή χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο Σικάγο.

ESTA ή Αμερικανική βίζα για Σικάγο;

Η υπηρεσία ESTA είναι ουσιαστικά ένα online ηλεκτρονικό σύστημα αίτησεων για εξουσιοδότηση εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες 39 χωρών που συμμετέχουν στο Visa Waiver Πρόγραμμα (πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης βίζας). Μέσω του ESTA οι υπήκοοι αυτών των 39 χωρών μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν βίζα, αρκεί να μη μείνουν πάνω από 90 ημέρες και ο σκοπός της επίσκεψής τους να είναι ειτε τουριστικός, επιχειρηματικός (αμισθί), ή για ιατροφαρμακευτικούς λόγους, ή αν οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν σταθμό διέλευσης προς κάποια άλλη χώρα (transit). Όσοι ταξιδιώτες δεν κριθούν επιλέξιμοι για ESTA, θα πρέπει να αποκτήσουν βίζα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Σικάγο. Η αίτηση για βίζα απαιτεί αρκετά περισσότερο χρόνο και κατ’ ιδίαν συνέντευξη του ενδιαφερομένου με υπάλληλο του τμήματος έκδοσης βίζας είτε του Αμερικανικού Προξενείου ή της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ESTA)

Το ESTA ξεκίνησε το 2009. Σκοπός του visa waiver προγράμματος είναι να άρει σημαντικό μέρος των περιορισμών και των χρονοβόρων διαδικασιών για όσους υπηκόους πολλών Ευρωπαϊκών χωρών επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Το να κάνει κάποιος αίτηση ESTA είναι εύκολο και οικονομικά προσιτό. Μπορείτε να επισκεφθείτε το https://official-esta.gr/visa-waiver-program/  για να διαπιστώσετε εάν και η δική σας χώρα συμμετέχει στο πρόγραμμα και εάν ο τύπος διαβατηρίου που έχετε στην κατοχή σας είναι αποδεκτός από το ESTA.

Εάν τηρείτε τα κριτήρια για συμμετοχή στο ESTA, αρκεί να κάνετε την αίτηση online και να συμπληρώσετε τη σχετική online φόρμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η έγκριση ή απόρριψη της αίτησης γίνεται άμεσα. Παρόλα αυτά, συμβουλεύουμε τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες να κάνουν την αίτηση αρκετό καιρό πριν ταξιδέψουν για τις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως μόλις εγκριθεί η αίτηση ESTA είναι έγκυρη για δύο χρόνια ή έως ότου λήξει το διαβατήριο, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο.

Η Αμερικανική Βίζα (U.S.)

Η βίζα είναι ένα έγγραφο το οποίο εκδίδεται από την Πρεσβεία ή το Προξενείο των ΗΠΑ και επιτρέπει την είσοδο ξένων υπηκόων στις ΗΠΑ στην περίπτωση που η χώρα τους δε συμμετέχει στο Visa Waiver Πρόγραμμα. Εάν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία, είναι απαραίτητη η έκδοση βίζας ώστε να μπορέσετε να ταξιδέψετε για Σικάγο.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βίζας, αναλόγως του σκοπού του ταξιδιού και της διάρκειας παραμονής. Η βίζα μπορεί να είναι έγκυρη για πολλαπλό αριθμό εισόδων, για λίγες φορές ή για μια φορά. Ενδέχεται η έκδοση βίζας να είναι χρονοβόρα. Γι’ αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε για ΗΠΑ, σας συμβουλεύουμε να ξεκινήσετε τη διαδικασία έκδοσης το συντομότερο δυνατόν επικοινωνώντας με το Προξενείο ή την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα σας. Όσοι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν αίτηση ESTA που έχει εγκριθεί ή κατάφεραν να εκδώσουν έγκυρη Αμερικανική βίζα, μπορούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους στις ΗΠΑ και να επισκεφθούν το Σικάγο.

Τουριστικά Αξιοθέατα και Δραστηριότητες στο Σικάγο

Το Σικάγο είναι ένας άκρως ενδιαφέρον τουριστικός προορισμός με  πλήθος από συναρπαστικά και πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως οι παραλίες στην λίμνη Μίσιγκαν, τα δεκάδες μουσεία, οι ζωολογικοί κήποι, αξιοθαύμαστα κτίρια και κατασκευές. Το διάσημο συντριβάνι Buckingham Fountain αποτελεί σύμβολο της πόλης του Σικάγο, ενώ το Lloyd Wright Preservation Trust είναι ένας αξιομνημόνευτος αρχιτεκτονικός χώρος εντός του πάρκου Oak. Οι δυο κεντρικοί ζωολογικοί κήποι της πόλης είναι το Βrookfield Zoo και το Lincoln Park Zoo. Να σημειωθεί οτι το Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Field συγκαταλέγονται στα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Ακόμα, το Σικάγο φημίζεται για τα διάσημα comedy clubs που φιλοξενούν πολλούς από τους πλέον ταλαντούχους κωμικούς των ΗΠΑ και ανεβάζουν πολλά κωμικά σόου. Εάν επιθυμείτε να δείτε πολλά αξιοθέατα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προτείνουμε να επιλέξετε κάποια από τις οργανωμένες περιηγήσεις του Σικάγο με πλοίο ή λεωφορείο.

Προτάσεις διαμονής και φαγητού.

Η διαμονή στο Σικάγο δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς υπάρχει πλήθος από διαθέσιμες προτάσεις διαμονής οι οποίες ποικίλουν από budget έως πολύ ακριβές, από hostels και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έως ξενοδοχεία όλων των αστέρων. Ορισμένα από τα lux ξενοδοχεία που συγκαταλέγονται στα καλύτερα της πόλης περιλαμβάνουν τα εξαιρετικά Peninsula Hotel και Intercontinental Hotel Chicago. Τα DeWitt Place διαμερίσματα και hostels, όπως πχ. IHSP Chicago Hostel και Urban Holiday Lofts, αποτελούν πολύ καλή επιλογή διαμονής στο Σικάγο επειδή συνδυάζουν χαμηλό κόστος με πολύ καλή ποιότητα.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που κάνει το Σικάγο δημοφιλή τουριστικό προορισμό είναι η αφθονία επιλογών εστίασης και διασκέδασης. Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες εστιατόρια και οι τουρίστες μπορούν να γευτούν κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο. Για τους λάτρεις των γλυκών, επιβάλλεται να γευτείτε τα λαχταριστά Chicago Style γλυκά. Για το μεσημεριανό σας γεύμα προτείνουμε να επισκεφθείτε το Alinea ή αν είστε λάτρεις των ντόνατς επισκεφθείτε το Doughnut Vault που φημίζεται για τα λαχταριστά ντόνατς του. Για τη νυχτερινή σας διασκέδαση αξίζει να τσεκάρετε το καταπληκτικό 404 Wine Bar και το φημισμένο Andy`s Jazz Bar. Μιας και μιλάμε για το Σικάγο, υπάρχουν δεκάδες φανταστικά μπαράκια και κλαμπάκια που θα απογειώσουν την εμπειρία της νυκτερινής σας διασκέδασης.

Μετακινήσεις και shopping therapy στο Σικάγο.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Σικάγο μπορούν να μετακινηθούν εύκολα στην πόλη, ακόμα και με ενοικιαζόμενα ή δικά τους αυτοκίνητα, καθώς υπάρχει πολύ καλή σήμανση στους δρόμους. Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται είτε στο αεροδρόμιο ή στο κέντρο της πόλης, όπως Thrifty, Dollar, και Enterprise. Επίσης, το Σικάγο διαθέτει πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο τρένων και λεωφορείων που εξυπηρετούν όλα τα σημεία της πόλης με τακτικά δρομολόγια. Η Chicago Transit Authority είναι ο κύριος πάροχος ΜΜΜ και λειτουργεί όλα τα El λεωφορεία και ορισμένα δρομολόγια τρένου, ενώ οι εταιρείες Blue Line και Red Line εκτελούν δρομολόγια τρένου καθημερινά και όλο το 24ωρο.

Πλήθος από μεγάλα εμπορικά κέντρα, μεγάλες αγορές, χιλιάδες καταστήματα και μικρά μαγαζάκια, προσφέρουν, και με το παραπάνω, όλα όσα μπορεί να επιθυμήσει κανείς να ψωνίσει. Στα δημοφιλέστερα εμπορικά κέντρα της πόλης συγκαταλέγονται το 900 North Michigan Shops και το Magnificent Mile. Για αγορές δώρων προτείνουμε το Accent Chicago, για αγορές ρούχων το Akira, και για τους βιβλιοφάγους το Abraham Lincoln Book Shop.

Το Σικάγο είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ζωντανή πόλη. Ως τουριστικός προορισμός θα γοητεύσει και θα εξιτάρει όποιον αποφασίσει να το επισκεφθεί. Η τοποθεσία της πόλης στη λίμνη Μίσιγκαν προσφέρει ένα πολύ όμορφο αστικό τοπίο, υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές για φαγητό, ψώνια, και διασκέδαση, ενώ ο καιρός είναι ευχάριστος τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Αδιαμφισβήτητα, το Σικάγο αξίζει την επίσκεψή σας.

Συμβουλές

  • Εάν έχετε έγκυρη Αμερικανική βίζα, δε χρειάζεται να κάνετε αίτηση για ESTA.
  • Πάντα να κάνετε νωρίς την αίτηση
  • Ελέγξτε προσεκτικά οτι όλα τα στοιχεία της βίζας σας είναι σωστά πριν φύγετε από την Πρεσβεία

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, Ελληνική Δημοκρατία, ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA