Βίζα για Σιάτλ, Ουάσινγκτον ΗΠΑ

Δημοσίευσε: Oct 14, 2019, Επεξεργασμένο: Oct 14, 2019 | Ετικέτες: ESTA, ΗΠΑ Visa

Βίζα για Σιάτλ, Ουάσινγκτον ΗΠΑ

Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του Σιάτλ

Το Σιάτλ αποτελεί το ‘μαργαριτάρι’ της Βορειοδυτικής Ακτής του Ειρηνικού και έναν από τους δημοφιλέστερους αμερικανικούς τουριστικούς προορισμούς. Είναι ένα μέρος με πλούσια ιστορία, ενώ σε μόνιμη βάση συγκαταλέγεται στις πέντε αμερικανικές πόλεις με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Όσο περισσότερο θα ανακαλύπτετε τις ομορφιές του Σιάτλ, τόσο θα απολαμβάνετε συναρπαστικές εμπειρίες και εικόνες. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα, ενώ το Σιάτλ είναι μια πόλη που αγαπάει ιδιαίτερα τις τέχνες και τον πολιτισμό. Πολύ συχνά, διοργανώνονται στο Σιάτλ σημαντικές εκθέσεις και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιου κύρους. Παράλληλα, το απίστευτο φυσικό τοπίο που απλώνεται στην ακτογραμμή του Ειρηνικού γοητεύει και συναρπάζει. Σ’ αυτό τον σύντομο τουριστικό οδηγό θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες προτάσεις για το πώς να περάσετε δημιουργικά και όμορφα τις μέρες σας σ’ αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Τέλος, θα μοιραστούμε μαζί σας πληροφορίες σχετικά με την αίτηση ESTA και τη βίζα ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να επισκεφθείτε το Σιάτλ.

Αμερικανική (US) Βίζα ή ESTA - μάθετε τις διαφορές πριν ταξιδέψετε για Σιάτλ

Πολλοί ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ και το Σιάτλ για πρώτη φορά προβληματίζονται για το ποιο ταξιδιωτικό έγγραφο πρέπει να έχουν μαζί τους, πέραν του διαβατηρίου τους. Μάλιστα, οι περισσότεροι δε γνωρίζουν καν τη διαφορά μεταξύ ταξιδιωτικής εξουσιοδότησης μέσω ESTA και Αμερικανικής βίζας. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η εξουσιοδότηση ESTA ΔΕΝ είναι βίζα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα ταξιδιωτικών εξουσιοδοτήσεων που δίνει τη δυνατότητα σε υπηκόους κρατών που συμμετέχουν στο Visa Waiver Πρόγραμμα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα), γνωστό και ως VWP, να επισκέπτονται τις ΗΠΑ χωρίς να χρειάζονται βίζα. Η λίστα με τις 38 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security). Σκοπός του ESTA είναι να επιβεβαιώνει οτι ο κάθε ταξιδιώτης που θα εισέρχεται χωρίς βίζα στο έδαφος των ΗΠΑ πληροί όλες τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις εισόδου. Όσοι εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς βίζα, έχουν δικαίωμα παραμονής έως 90 μέρες. Ο σκοπός του ταξιδιού τους μπορεί να είναι είτε τουριστικός ή επιχειρηματικός (αμισθί). Για όλους τους άλλους λόγους, όπως μισθωτή εργασία, σπουδές, γάμος, κτλ., απαιτείται η έκδοση της σχετικής βίζας. Με άλλα λόγια, για να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και το Σιάτλ χρειάζεστε είτε εγκεκριμένη αίτηση ESTA ή έγκυρη βίζα αναλόγως της περίπτωσης.

Πώς γίνεται η αίτηση για ESTA

Μια σημαντική διαφορά μετάξυ των αιτήσεων για ESTA και των αιτήσεων για έκδοση βίζας είναι οτι στην πρώτη περίπτωση το σύστημα εξουσιοδότησης είναι αυτοματοποιημένο και η συμπλήρωση γίνεται online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται κατ’ ιδίαν παρουσία στην Αμερικανική Πρεσβεία και συνέντευξη επιλεξιμότητας. Η online αίτηση για ESTA είναι σχετικά γρήγορη, ενώ η απόρριψη / έγκριση της αίτησης γνωστοποιείται σχεδόν άμεσα στον αιτούντα. Η ταξιδιωτική εξουσιοδότηση μέσω ESTA έχει διάρκεια ισχύος τα 2 έτη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το άτομο μπορεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ όσες φορές επιθυμεί, αρκεί η κάθε επίσκεψη να μην έχει διάρκεια παραμονής μεγαλύτερης των 90 ημερών. Έτσι, δεν απαιτείται η επανάληψη υποβολής αίτησης ESTA για κάθε ταξίδι προς τις ΗΠΑ. Ωστόσο, εάν ο σκοπός του ταξιδιού σας δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις όπως αυτές ορίζονται στο Visa Waiver Πρόγραμμα, τότε θα πρέπει να κάνετε αίτηση για έκδοση βίζας ώστε να μπορείτε να ταξιδέψετε προς τις ΗΠΑ και να επισκεφθείτε το Σιάτλ.

Η Ιστορία του Σιάτλ: αντοχή και αναγέννηση

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί ζούσαν στην περιοχή του σύγχρονου Σιάτλ 4000 χρόνια πριν φτάσουν οι πρώτοι Ευρωπαίοι έποικοι. Η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και ιστορία της περιοχής είναι έκδηλη στην αστική ταυτότητα και κουλτούρα του σύγχρονου Σιάτλ. Μια ιστορία γεμάτη από περιόδους οικονομικής άνθισης, οικονομικής κατάρρευσης, κοκ. Από τα ‘χρυσά’ χρόνια της υλοτομίας και των χρυσοθήρων (Gold Rush), έως την εποχή του Μεγάλου Πανικού το 1893 και της Μεγάλης Οικονομικής Ύφεσης, το Σιάτλ αποδεικνύει μέσα στους αιώνες οτι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, γνωρίζει πολύ καλά πως να ‘αναγεννιέται από τις στάχτες του’. Σήμερα, η πόλη γνωρίζει τεράστια οικονομική ανάπτυξη, κυρίως στους τομείς της αεροναυπηγικής και τεχνολογίας. Οι σχεδόν 700.000 κάτοικοι ζουν σε ένα πολύ όμορφο αστικό τοπίο συνολικής έκτασης μεγαλύτερης των 84 τετραγωνικών μιλίων. Το εύκρατο θαλάσσιο κλίμα δημιουργεί ήπιες καιρικές συνθήκες χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μνημεία από μέταλλο και γυαλί

Το σήμα κατατεθέν του Σιάτλ είναι το περίφημο Σπέις Νιντλ (Space Needle). Ο εμβληματικός οβελίσκος των 184 μέτρων προσφέρει φανταστική 360° πανοραμική θέα της πόλης και των γύρω βουνών, ενώ η καλαίσθητη διακόσμηση στο εσωτερικό προσφέρει εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία. Δίπλα στο Space Needle βρίσκεται το εντυπωσιακό μουσείο τέχνης και κήπος γλυπτών Chihuly Garden and Glass. Εδώ, εκτίθενται τα γυάλινα αριστουργήματα του διάσημου γλύπτη Ντέιλ Τσιχούλι (Dale Chihuly), όπως το τεράστιο Glasshouse των 30 μέτρων.

Μουσεία και τέχνη

Ακόμα και αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Σιάτλ χειμώνα, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες, και πάλι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Η πόλη φημίζεται για τα πολλά μουσεία της. Το εντυπωσιακό Μουσείο Ποπ Κουλτούρας που σχεδίασε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι (Frank Gehry) φιλοξενεί αριστουργηματικά εκθέματα που συνδυάζουν τη μοντέρνα προσέγγιση στις τέχνες και τη μουσική με τις τοπικές επιρροές (Nirvana? Jimi Hendrix?). Μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε το δικό σας ήχο του Σιάτλ στο διάσημο Εργαστήρι Ήχων (Sound Lab). Το Μουσείο Ιστορίας και Βιομηχανίας (Museum of History and Industry) προσφέρει μια φανταστική ιστορική περιήγηση του Σιάτλ, αναδεικνύοντας τις μεγάλες προσωπικότητες που μετέτρεψαν την πόλη σε πραγματικό ‘διαμάντι’ αστικής ανάπτυξης της Βορειοδυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Άλλο ένα πολύ σημαντικό μουσείο είναι το διάσημο Μουσείο Τέχνης του Σιάτλ (Seattle Art Museum) όπου φιλοξενούνται υπέροχα αριστουργήματα που καλύπτουν τεράστια γκάμα, από τους Ιθαγενείς της Αμερικής έως τους Γουόρχολ (Warhol) και Πόλοκ (Pollock). Τέλος, το Ολυμπιακό Πάρκο Γλυπτικής (Olympic Sculpture Park) φιλοξενεί πάντα δημιουργίες μοντέρνων γλυπτών.

Η φύση εντός και εκτός πόλης

Δε χρειάζεται να φύγετε από την πόλη για να δείτε από κοντά τα πιο εξωτικά ζώα. Στο Ζωολογικό Πάρκο Woodland και στο Pacific Science Centre θα ανακαλύψετε πολλα εξωτικά είδη απ’ όλο τον κόσμο. Το Ενυδρείο του Σιάτλ (Seattle Aquarium) προσφέρει μοναδική εμπειρία περιήγησης του θαλάσσιου κόσμου μέσω του τεράστιου ενυδρείου των 455.000 λίτρων. Αν ο ωκεανός σας γοητεύει, προτείνουμε μια μίνι ημερήσια κρουαζιέρα με τη Washington State Ferry ή πτήση με υδροπλάνο για να δείτε από ψηλά τα υπέροχα φυσικά τοπία που περιβάλλουν το Σιάτλ.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA