Βίζα για Νεβάδα

Δημοσίευσε: Apr 17, 2019, Επεξεργασμένο: Jul 25, 2019 | Ετικέτες: USA Visa, USA Visa Requirements, USA Visa Application

Εισαγωγή

Αυτό το άρθρο παρέχει πληροφορίες σχετικές με την απόκτηση ESTA ή βίζα για Νεβάδα για όσα άτομα επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τα εκεί για τουριστικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς.

Βίζα και ESTA - Επισκόπηση

Πριν την άφιξή σας στη Νεβάδα ερχόμενοι από άλλη χώρα, καλό είναι να διαβάσετε προσεκτικά και να κατανοήσετε τον τρόπο λειτουργίας, καθώς και τους Όρους & Προϋποθέσεις σχετικά με το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (Visa Waiver Program, γνωστό και ως VWP). Να σημειωθεί οτι το VWP επιτρέπει στους υπηκόους χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να επισκεφθούν και να μείνουν στη Νεβάδα χωρίς βίζα για έως 90 μέρες. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια πριν ταξιδέψουν, όπως πχ. να είναι κάτοχοι έγκυρου ηλεκτρονικού διαβατηρίου καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους και ταξιδιού προς και από τη Νεβάδα. Επίσης, για να ταξιδέψετε χωρίς βίζα θα πρέπει να κάνετε αίτηση, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξουσιοδότησης για Ταξίδια, γνωστό ως ESTA (Electronic System for Travel Authorization) πριν την επιβίβασή σας σε αεροπλάνο ή πλοίο προς τις ΗΠΑ. Επίσης, θα πρέπει να επιβιβαστείτε σε εγκεκριμένη εταιρεία, ενώ απαιτείται να έχετε βγάλει εισιτήριο με επιστροφή από οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ.

Μπορείτε επίσης να βγάλετε τουριστική βίζα για Νεβάδα. Η τουριστική βίζα είναι επίσης γνωστή ως βίζα Β’ κατηγορίας (tourist visa, γνωστή και ω B category visa). Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώσετε φόρμα αίτησης DS-160 στην οποία θα πρέπει να επισυνάψετε και φωτογραφία τύπου διαβατηρίου. Επίσης, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για συνέντευξη σε Προξενείο ή στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα σας. Πριν την ημερομηνία της συνέντευξης, θα πρέπει να πληρώσετε το σχετικό τέλος για την αίτηση DS-160 ύψους $160 USD (τα χρήματα αυτά είναι μη-επιστρεπτέα).

Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας για Νεβάδα, θα πρέπει να γνωρίζετε οτι δεν επιτρέπεται να εργαστείτε για εταιρεία ή άτομο με έδρα τις ΗΠΑ (παρά μόνο αμισθί) εάν ταξιδέψετε με τουριστική βίζα Β’ κατηγορίας ή μέσω visa waiver προγράμματος.

Το ESTA Visa Waiver Πρόγραμμα (ESTA)

Το ESTA (Electronic System for Travel Authorization, δλδ. Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξουσιοδότησης για Ταξίδια) Visa Waiver Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να εξουσιοδοτεί την είσοδο στις ΗΠΑ σε υπηκόους-κατόχους διαβατηρίων χωρών που συμμετέχουν στο visa waiver πρόγραμμα, χωρίς να απαιτείται αίτηση για έκδοση βίζας. Έτσι, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να επισκεφθεί την Πολιτεία της Νεβάδα για χρονική περίοδο μικρότερη των 90 ημερών για επιχειρηματικούς (αμισθί), τουριστικούς, ιατρικούς σκοπούς ή για να χρησιμοποιήσει τις ΗΠΑ ως χώρα διέλευσης (transit), μπορεί να κάνει αίτηση για ESTA visa waiver (απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης διαβατηρίου). Το ESTA visa waiver είναι έγκυρο για έως και δύο χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης ή την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου του ταξιδιώτη, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Κάποιες επιπρόσθετες απαιτήσεις θα πρέπει να ικανοποιηθούν ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να κάνει αίτηση για το ESTA visa waiver πρόγραμμα (πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης διαβατηρίου):

Επιτρεπόμενοι Επιχειρηματικοί Σκοποί

  • Διαβουλεύσεις με επιχειρηματικούς συνεργάτες
  • Παρακολούθηση επαγγελματικού, επιχειρηματικού, επιστημονικού ή εκπαιδευτικού συνεδρίου ή ημερίδας
  • Περίοδος εκπαίδευσης / μετεκπαίδευσης που δεν είναι μεγαλύτερη από 90 μέρες και είναι χωρίς αμοιβή (εκτός από κάλυψη απαραίτητων εξόδων κατά την παραμονή)
  • Διαπραγματεύσεις συμβολαίου / συμφωνίας

Επιτρεπόμενοι Τουριστικοί Σκοποί

  • Τουρισμός και ψυχαγωγία
  • Διακοπές αναψυχής
  • Επίσκεψη σε συγγενείς ή φίλους
  • Για ιατρικούς σκοπούς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Παρακολούθηση κοινωνικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους οργανισμούς
  • Για συμμετοχή ως εθελοντής ή ερασιτέχνης (χωρίς αμοιβή) σε αθλητικές, μουσικές ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς
  • Για συμμετοχή σε σύντομο κύκλο μαθημάτων για ψυχαγωγικούς σκοπούς που δεν συνυπολογίζονται στην απόκτηση πτυχίου, όπως πχ. 4ήμερος κύκλος μαθημάτων ζωγραφικής όσο βρίσκεστε σε διακοπές

Σκοποί Ταξιδιού που δεν Καλύπτει / Επιτρέπει το Visa Waiver Προγράμμα

  • Ακαδημαϊκές σπουδές για απόκτηση τίτλου σπουδών
  • Αμοιβόμενη απασχόληση / εργασία
  • Εργασία ως ξένος ανταποκριτής / δημοσιογράφος για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού, εφημερίδας, δημοσιογραφικού πρακτορείου, ραδιοφωνικού σταθμού, τηλεοπτικού συνεργείου, κι άλλων ΜΜΕ

Περαιτέρω Απαιτήσεις

  1. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα θα πρέπει να λάβουν ESTA εξουσιοδότηση είτε για τουριστικούς ή επιχειρηματικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα ESTA είναι ένα αυτοματοποιημένο online σύστημα που συνδέεται με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Department of Homeland Security, γνωστό και ως DHS) και τις Τελωνειακές και Συνοριακές Αρχές (Customs and Border Protection, γνωστές και ως CBP) των ΗΠΑ και το οποίο αποφασίζει εάν ένα άτομο έχει το δικαίωμα εισόδου στις ΗΠΑ.
  2. Μόνο τα άτομα που ταξιδεύουν σε εγκεκριμένο δρομολόγιο μέσω θαλάσσης ή αέρα και έχουν εκδώσει εισιτήριο με επιστροφή μπορούν να αποκτήσουν δικαίωμα εισόδου στις ΗΠΑ μέσω του ESTA.
  3. Για να εγκριθεί η ESTA αίτηση ενός ατόμου, θα πρέπει αυτό το άτομο να μην έχει αντιμετωπίσει άρνηση εισόδου στη χώρα στο παρελθόν. Επίσης, όσα άτομα είχαν κάνει αίτηση για έκδοση βίζας για ΗΠΑ η οποία απορρίφθηκε, δεν έχουν δικαίωμα αίτησης για ESTA.
  4. Το άτομο που κάνει την αίτηση θα πρέπει να έχει έγκυρο ηλεκτρονικό διαβατήριο.

Επιχειρηματική Βίζα, Τουριστική Βίζα, Βίζα Επισκέπτη

Όσοι δεν κριθούν επιλέξιμοι για το ESTA Visa Waiver πρόγραμμα ή που σκοπεύουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ για χρονική περίοδο μεγαλύτερη των 90 ημερών, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για απόκτηση Τουριστικής Βίζας Β2 (B2 Tourist Visa), Επιχειρηματικής Βίζας Β1 (B1  Business Visa), ή Βίζας Επισκέπτη Β1-Β2 (B1-B2 Visitor Visa). Οι δυο διαφορετικές κατηγορίες μη-μεταναστευτικής βίζας (Β1-Β2) διαχωρίζονται βάσει του λόγου της επίσκεψης.

  • Κατηγορία B1 - είναι για άτομα που θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ για επιχειρηματικούς σκοπούς, όπως πχ. για κάποιο επιχειρηματικό συνέδριο ή για επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις.
  • Κατηγορία B2 - είναι για άτομα που θα επισκεφθούν τις ΗΠΑ κυρίως για λόγους αναψυχής, τουρισμού, διακοπών, κι άλλους παρόμοιους λόγους.

Κάνοντας αίτηση για Βίζα

Όταν αποφασίσετε να κάνετε αίτηση για βίζα, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή μπορεί να ποικίλει αναλόγως της χώρας διαμονής σας.

  1. Πρώτα, θα πρέπει να συμπληρωθεί η online DS-160 φόρμα αίτησης για βίζα. Μόλις συμπληρωθεί επιτυχώς, ακολουθεί η σελίδα επιβεβαίωσης. Θα πρέπει να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα καθώς θα πρέπει να την πάρετε μαζί σας στη συνέντευξη.
  2. Κατόπιν, θα πρέπει να κλείσετε ημερομηνία για συνέντευξη. Το ραντεβού για συνέντευξη για την έκδοση βίζας μπορεί να γίνει είτε στο Αμερικανικό Προξενείο ή την Αμερικανική Πρεσβεία στη χώρα διαμονής σας. Θα πρέπει να περιμένετε έως ότου σας τηλεφωνήσουν από το γραφείο έκδοσης βίζας της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θα συμβεί αυτό και βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως πχ η κατηγορία της βίζας, η τοποθεσία σας, και η ημερομηνία που έγινε η αίτηση. Γι’ αυτό τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να κάνετε αίτηση για βίζα πολύ καιρό πριν την ημερομηνία που επιθυμείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ.
  3. Τα απαιτούμενα έγγραφα περιλαμβάνουν : α) έγκυρο διαβατήριο, β) τη σελίδα επιβεβαίωσης για την φόρμα DS 160, γ) την απόδειξη πληρωμής του τέλους αίτησης, δ) πρόσφατη φωτογραφία

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα εξεταστείτε από υπάλληλο της υπηρεσίας έκδοσης θεωρήσεων του Προξενείου ή της Πρεσβείας, ο οποίος και θα αποφασίσει για την επιλεξιμότητα ή όχι της αίτησής σας. Με το πέρας της συνέντευξης ενδέχεται να σας ζητηθεί να προσκομίσετε έξτρα έγγραφα, οπότε θα ήταν καλό να είστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όταν εγκριθεί η αίτησή σας για έκδοση βίζας, θα πρέπει να πληρώσετε το σχετικό τέλος έκδοσης της βίζας. Κατόπιν, θα παραλάβετε το διαβατήριο και τη βίζα σας.

Ταξιδιωτικές Πληροφορίες για Νεβάδα

Μεγάλο αριθμός ταξιδιωτών που επισκέπτονται την Πολιτεία της Νεβάδα το κάνουν επειδή είναι γνωστή ως η ‘Παγκόσμια Πρωτεύουσα Ψυχαγωγίας’. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς οτι σ’ αυτή την Πολιτεία των ΗΠΑ υπάρχει το περίφημο Λας Βέγκας με τα εντυπωσιακά καζίνο, τα πολύχρωμα φώτα, την πληθώρα επιλογών διασκέδασης για ενήλικες, τα φαντασμαγορικά night clubs και ξενοδοχεία, τα παγκοσμίου φήμης εστιατόρια, κλπ.

Υπάρχουν πολλά καζίνο που συναρπάζουν και αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών καθόλη τη διάρκεια του έτους. Το "Mirage" με το πολυτελές τροπικό καζίνο και το εντυπωσιακό τεχνητό ηφαίστειό του που φτύνει “φωτιά και λάβα” τις νύχτες. Το "Bellagio", ένα άκρως πολυτελές ψυχαγωγικό θέρετρο με φανταστικούς καταρράκτες που “χορεύουν” στο ρυθμό της μουσικής. Επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε διάσημες χώρες και μνημεία του κόσμου; Τότε αξίζει να επισκεφθείτε το περίφημο "Venetian", ένα καταπληκτικό ψυχαγωγικό θέρετρο και καζίνο με Ιταλική θεματολογία που θυμίζει Βενετία, όπου μπορείτε να απολαύσετε ρομαντική βαρκάδα με γόνδολα στα πολλά κανάλια που περιβάλλουν το πολυτελές συγκρότημα κτιρίων! Όπου και να στρέψετε το βλέμμα σας στο Λας Βέγκας θα εντυπωσιαστείτε από τα αναρίθμητα καζίνο που το καθένα έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει και να συναρπάσει τους επισκέπτες. Το κάθε καζίνο έχει τη δική του “θεματολογία” και φυσικά αναρίθμητα “φρουτάκια” όπου μπορείτε να προκαλέσετε τη τύχη σας. Εκτός από το τζόγο, πολλά από τα καζίνο του Λας Βέγκας προσφέρουν και φαντασμαγορικά σόου, όπως το πασίγνωστο τραγουδιστικό σόου των αδερφών "Donnie and Marie". Το Λας Βέγκας είναι μια πολύχρωμη και ξεχωριστή πόλη στη μέση της ερήμου που δεν κοιμάται ποτέ. Οι επιλογές ψυχαγωγίας είναι πραγματικά αναρίθμητες. Από τζόγο και ψώνια έως φαγητό μέχρι σκασμού σε "all you can eat" μπουφέ.

Εν Κατακλείδι

Η Πολιτεία της Νεβάδα έχει τεράστιες εκτάσεις ερήμου που αξίζει να εξερευνήσει κανείς. Υπάρχει πλήθος από υπαίθριες δραστηριότητες που θα εξιτάρουν ακόμα και τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς, όπως πχ. κάμπινγκ, ορειβασία, ιστιοπλοϊα στην λίμνη Μιντ, πτήση με αερόστατο, πτήση με ελικόπτερο ή ακόμα και αγώνες αυτοκινήτου. Τι θα λέγατε για μια επίσκεψη στα στούντιο του δημοφιλούς τηλεοπτικού σόου "Pawn Stars"; Το Λας Βέγκας είναι ένας φανταστικός προορισμός που θα καλύψει τις ανάγκες και προσδοκίες όλων των επισκεπτών, ανεξαρτήτως γούστων ή budget. Προσφέρει πολλά περισσότερα από τζόγο, σόου, ψώνια, και nightclubs. Τι καλύτερο από το να ανακαλύψετε τη μαγεία του Λας Βέγκας από κοντά!

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterGoogle+Youtube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA

Tweets