Βίζα για Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα ΗΠΑ

Δημοσίευσε: Oct 14, 2019, Επεξεργασμένο: Oct 14, 2019 | Ετικέτες: ESTA, ΗΠΑ Visa

Βίζα για Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα ΗΠΑ

Εισαγωγή

Εάν σας αρέσει το καλό φαγητό, η ωραία μουσική, και τα μέρη με πολύχρωμη, ζωντανή, πολυπολιτισμική κουλτούρα, τότε σίγουρα θα ερωτευτείτε τη Νέα Ορλεάνη. Συγκαταλέγεται στις πλέον ιδιαίτερες πόλεις του κόσμου και προσφέρει πλήθος από φανταστικά αξιοθέατα, αξέχαστες εμπειρίες και μια αστική ταυτότητα τόσο γοητευτική που όσοι τη ζήσουν από κοντά, επιθυμούν να ξαναγυρίσουν. Αυτός ο σύντομος τουριστικός οδηγός της Νέας Ορλεάνης θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλή πρώτη εικόνα της πόλης καθώς και σημαντικές πληροφορίες για το εάν χρειάζεστε ESTA ή Αμερικανική βίζα για το ταξίδι σας στη Νέα Ορλεάνη.

ESTA ή Αμερικανική (U.S.) βίζα για Νέα Ορλεάνη;

Δε γνωρίζετε εάν χρειάζεστε ESTA ή βίζα για να μπορέσετε να ταξιδέψετε στη Νέα Ορλεάνη; Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Νέα Ορλεάνη για επιχειρηματικούς, τουριστικούς, ψυχαγωγικούς λόγους ή για να επισκεφθείτε φίλους / οικογένεια, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσετε έγκυρη ταξιδιωτική εξουσιοδότηση για ΗΠΑ η οποία δίνεται με την έκδοση της σχετικής βίζας. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν υπήκοοι χωρών που συμμετέχουν στο Visa Waiver Πρόγραμμα (Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα) γνωστό και ως VWP. Αν και αρχικά το VWP απαιτούσε χειροκίνητη επεξεργασία των αιτήσεων για εξουσιοδότηση εισόδου στις ΗΠΑ, πλέον η όλη διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και η online αίτηση γίνεται μέσω του ESTA (Electronic System for Travel Authorization, δλδ. Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης). Να τονιστεί οτι το Visa Waiver Πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσον εξουσιοδότηση εισόδου στις ΗΠΑ μόνο για όσους ταξιδιώτες πρόκειται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ για τουριστικούς, επιχειρηματικούς (αμισθί), ιατροφαρμακευτικούς λόγους ή όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως χώρα διέλευσης (transit).

Ποια η διαφορά μεταξύ ESTA και βίζας;

Η κύρια διαφορά μεταξύ εξουσιοδότησης μέσω ESTA και βίζας είναι οτι στην πρώτη περίπτωση ο ταξιδιώτης που εισέρχεται στις ΗΠΑ μέσω ESTA ή VWP μπορεί να παραμείνει έως 90 μέρες και δε μπορεί να δοθεί παράταση στον χρόνο παραμονής. Από την άλλη, η τουριστική βίζα μπορεί να προσφέρει παράταση χρόνου παραμονής υπό προϋποθέσεις. Άλλη μια σημαντική διαφορά μεταξύ ESTA και βίζας είναι οτι στην πρώτη περίπτωση μπορούν να αποκτήσουν εξουσιοδότηση εισόδου στις ΗΠΑ μόνο όσοι είναι κάτοχοι ηλεκτρονικού διαβατηρίου και μόνο εφόσον το διαβατήριο έχει εκδοθεί από χώρα που συμμετέχει στο VWP. Το ηλεκτρονικό διαβατήριο αποτελεί κύριο προαπαιτούμενο καθώς στο ενσωματωμένο τσιπάκι του υπάρχουν αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, καθώς και άλλες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, διασφαλίζοντας μ’ αυτό το τρόπο ασφαλείς και ελεγχόμενες διελεύσεις των συνόρων μέσω ESTA. Όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ (και είναι υπήκοοι VWP χώρας-μέλους) θα πρέπει να κάνουν online αίτηση για να αποκτήσουν ταξιδιωτική εξουσιοδότηση μέσω ESTA πριν εν τέλει ταξιδέψουν. Αν και ως επί το πλείστον η έγκριση / απόρριψη της αίτησης γίνεται εντός λίγων λεπτών, συμβουλεύουμε τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την αίτηση όσο πιο νωρίς γίνεται και να μη το αφήσουν τελευταία στιγμή. Να σημειωθεί οτι η εγκρεκριμένη αίτηση ESTA έχει διάρκεια δύο ετών από την ημερομηνία έκδοσης. Κατά τη διάρκεια των 2 ετών επιτρέπονται πολλαπλά ταξίδια στις ΗΠΑ. Μόλις εγκριθεί η αίτηση ESTA ή αποκτήσεστε Αμερικανική (U.S.) βίζα, είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε νόμιμα για Νέα Ορλεάνη.

Η μουσική της Νέας Ορλεάνης

Για πολλούς μουσικόφιλους, η Νέα Ορλεάνη είναι η πρωτεύουσα της τζαζ μουσικής. Επί της οδού Μπέρμπον (Bourbon Street) και στη Γαλλική Συνοικία (French Quarter) βρίσκονται τα καλύτερα τζαζ μπαρ και clubs. Εκτός από τη τζαζ μουσική, στη Νέα Ορλεάνη ανθίζει πλήθος άλλων μουσικών ειδών και σκηνών, όμως πάντα με αναφορά στις πολύχρωμες μουσικές ρίζες της περιοχής. Κοντά στη Γαλλική Συνοικία θα βρείτε την περίφημη οδό των Γάλλων (Frenchmen Street), την άκρως μουσική συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Σας προτείνουμε να τσεκάρετε τα clubs σ’ αυτή την περιοχή καθώς η φήμη τους ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Ανεξαρτήτως των μουσικών σας ακουσμάτων, θα βρείτε ιδιαιτέρως συναρπαστική τη μοναδική μουσική εμπειρία που προσφέρει αυτή η φανταστική πόλη. Για τους λάτρεις των συναυλιών, συνιστούμε να διαβάσουν το συναυλιακό πρόγραμμα του πάρκου Λούις Άρμστρονγκ (Louis Armstrong Park) όπου διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Τέλος, η Νέα Ορλεάνη φιλοξενεί κάθε χρόνο το διάσημο Φεστιβάλ Τζαζ (New Orleans Jazz & Heritage Festival).

Η Γαλλική Συνοικία (French Quarter)

Η ιστορική Γαλλική Συνοικία βρίσκεται στα ψηλότερα επίπεδα της πόλης. Εκτός του οτι είναι το παλαιότερο τμήμα της Νέας Ορλεάνης, αποτελεί επίσης το δημοφιλέστερο μέρος της όπου συρρέουν οι λάτρεις της κουλτούρας και της μουσικής. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως ‘Quarter’. Το Quarter αποτελεί ένα πραγματικά πολύχρωμο αμάλγαμα πολιτισμών και εθνοτήτων όπου εναρμονίζονται και συνυπάρχουν άνθρωποι με Αμερικανικές, Ισπανικές, Γαλλικές, και Κρεολέ ρίζες. Η περιοχή είναι γεμάτη από μαγαζιά, clubs, εστιατόρια και πλήθος από υπέροχα τουριστικά αξιοθέατα. Ο καλύτερος τρόπος για την περιήγηση της Γαλλικής Συνοικίας είναι να κλείσετε θέση σε κάποια από τα πολλά οργανωμένα tours της περιοχής. Ανεξαρτήτως αν σας συναρπάζουν τα πανέμορφα κτίρια του 18ου αιώνα, τα στοιχειωμένα σπίτια, τα μπαράκια, ή όλα αυτά, η Γαλλική Συνοικία θα σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες.

Περιήγηση στα Τουριστικά Αξιοθέατα

Για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στα τουριστικά αξιοθέατα και τις ιδιαίτερες ομορφιές της Νέας Ορλεάνης, η πόλη προσφέρει πλήθος επιλογών μετακίνησης. Από ενοικιαζόμενα ποδήλατα και τρίκυκλα ταξί, έως κανονικά ταξί, λιμουζίνες, φέρυ μποτ, και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Εναλλακτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε στη Νέα Ορλεάνη με τα πόδια.

Για τους ρομαντικούς, προτείνουμε την περιήγηση της Νέας Ορλεάνης με το πανέμορφο, ιστορικό τραμ της πόλης. Από τον 19ο αιώνα, το τραμ της Νέας Ορλεάνης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αστικής κουλτούρας. Εκτελούνται πέντε διαφορετικά δρομολόγια. Η γραμμή Σαίντ Τσαρλς (St Charles Line) είναι η μεγαλύτερη. Με ιστορία 150 χρόνων, είναι η μακροβιότερη εν λειτουργία γραμμή τραμ στον κόσμο. Με συνολικό μήκος άνω των 13 μιλίων, τα ιστορικά τραμ της γραμμής περνούν μέσα από τα παλαιότερα μέρη της πολης και κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και μνημεία. Άλλωστε το καθένα από τα τραμ οχήματα αποτελεί από μόνο του τουριστικό αξιοθέατο. Οι άλλες γραμμές τραμ που εξυπηρετούν την πόλη είναι η γραμμή Κανάλ Στριτ (Canal Street Line), η γραμμή Ρίβερφροντ (Riverfront Line) και οι μεταγενέστερες Ραμπάρτ / Σαίντ Κλώντ (Rampart/St Claude Line) και Λογιόλα (Loyola Line). Η γραμμή Canal Street Line έχει μήκος 5,5 μιλίων και περνάει από το αστικό πάρκο, τα ιστορικά κοιμητήρια, και το Μουσείο Τέχνης της Νέας Ορλεάνης (New Orleans Museum of Art). Εάν φθάσετε στην πόλη με λεωφορείο ή τρένο, συνιστούμε να επιβιβαστείτε στην Loyola Line. Έχοντας εγκαινιαστεί το 2013, η γραμμή συνδέει το τερματικό σταθμό Union Passenger Terminal με το κέντρο της πόλης και πολλά από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της Νέας Ορλεάνης.

Εν Κατακλείδι

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Νέα Ορλεάνη, είναι σίγουρο οτι θα περάσετε τις συναρπαστικότερες και ομορφότερες διακοπές της ζώης σας. Η Νέα Ορλεάνη είναι μια εξαιρετικά ζωντανή, πολύχρωμη, μουσική, σαγηνευτική πόλη και μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Ξεχωρίζει με την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, το λαχταριστό φαγητό (ένα από τα καλύτερα του Αμερικανικού Νότου), και φυσικά τη μουσική της παράδοση η οποία έχει ‘διεισδύσει’ στο DNA των κατοίκων και της αστικής της ταυτότητας. Όμως, πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας, καλό θα ήταν να περιμένετε έως ότου εγκριθεί η αίτηση για ESTA ή η σχετική Αμερικανική βίζα που θα σας δώσει τη ταξιδιωτική εξουσιοδότηση να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ και στη Νέα Ορλεάνη.

Εάν κατέχεις διαβατήριο από χώρα που συμμετέχει στο visa waiver πρόγραμμα και επιθυμείς να αποκτήσεις ESTA εξουσιοδότηση για τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς ή σκοπούς διέλευσης, θα πρέπει να υποβάλλεις τη σχετική αίτηση, ενώ στις Συχνές Ερωτήσεις μπορείς να μάθεις περισσότερα για την αίτηση ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA