Βίζα για Φλόριντα

Δημοσίευσε: Jun 17, 2019, Επεξεργασμένο: Nov 09, 2019 | Ετικέτες: ΗΠΑ αίτηση Visa, ΗΠΑ Visa Απαιτήσεις, ΗΠΑ Visa

Εισαγωγή

Το παρακάτω άρθρο παρέχει πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε βίζα για Φλόριντα ή visa waiver (απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης) για Φλόριντα.

Η Πολιτεία της Φλόριντα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για όσους αγαπούν την παραλία και τον ηλιόλουστο καιρό. Η Πολιτεία της Φλόριντα προσφέρει πάνω από 600 μίλια φανταστικών παραλιών. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και το πολύ ευχάριστο κλίμα κάνουν την Φλόριντα ένα πολύ αγαπημένο προορισμό διακοπών.

Η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Φλόριντα είναι αδιαμφισβήτητα το Μαϊάμι, ένα πραγματικό hot spot για τουρίστες από τις ΗΠΑ, αλλά και όλο τον κόσμο. Είναι μια πόλη όπου διοργανώνονται συνεχώς εξαιρετικές εκδηλώσεις όλων των ειδών, όπως πχ. αθλητικές διοργανώσεις, τεράστια beach parties, μουσικο - χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, κλπ. Η πασίγνωστη παραλία του Μαϊάμι (Miami Beach) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς με τη τεράστια παραλία που “πλημμυρίζει” από κόσμο και υπέροχα εστιατόρια κατά μήκος της ακτογραμμής. Άλλη μια πολύ δημοφιλή πόλη της Φλόριντα είναι το Ορλάντο με την υπέροχη Disney World, το Fort Lauderdale, και πολλές δημοφιλείς παραλίες. Άλλος ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Πολιτεία της Φλόριντα είναι το νησί Key West, το οποίο απέχει από το Μαϊάμι μόλις 4 ώρες με το αυτοκίνητο.

Όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς Φλόριντα θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν βίζα για Φλόριντα ή visa waiver (απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης) για Φλόριντα, αναλόγως του λόγου επίσκεψης και της χώρας διαμονής τους.

Απαλλαγή από την Υποχρέωση Θεώρησης (Visa Waiver Πρόγραμμα, γνωστό και ως VWP)

Το Visa Waiver Πρόγραμμα, γνωστό και ως VWP, επιτρέπει στους υπηκόους χωρών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα (39 χώρες συνολικά) να επισκέπτονται την Πολιτεία της Φλόριντα για έως 90 ημέρες, χωρίς να χρειάζεται να εκδώσουν βίζα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τηρούν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την προνομιακή μεταχείριση που προσφέρει το VWP. Θα πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης, γνωστό ως ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Μόνο αφού εγκριθεί η σχετική αίτηση θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Πολιτεία της Φλόριντα μέσω θαλάσσης ή αέρος. Για να μπορέσετε να κανετε αίτηση ESTA θα πρέπει να τηρείτε τα παρακάτω προαπαιτούμενα:

  • Ο σκοπός ταξιδιού θα πρέπει να επιτρέπεται από τη βίζα
  • Επιχειρηματικοί λόγοι (αμισθί)
  • Τουριστικοί λόγοι
  • Η επίσκεψη δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις ενενήντα μέρες

Τουριστική Βίζα / Βίζα Επισκέπτη

Εάν δεν έχετε δικαίωμα αίτησης για ESTA, μπορεί να έχετε το δικαίωμα αίτησης για βίζα κατηγορίας "B" η οποία θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε στην Φλόριντα. Η Β2 βίζα (B2 visa) εκδίδεται για τουριστικούς σκοπούς, ενώ η Β1 βίζα (B1 visa) εκδίδεται για επιχειρηματικούς σκοπούς. Υπάρχει επίσης και η Β1/Β2 βίζα επισκέπτη (B1/B2 visitor visa), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για επιχειρηματικούς όσο και τουριστικούς σκοπούς. Αυτά είναι τα βήματα που απαιτούνται για αίτηση βίζας Β κατηγορίας:

  • Συμπληρώστε την Online Αίτηση για Βίζα (DS-160)
  • Κλείστε ημερομηνία για συνέντευξη στο Αμερικανικό Προξενείο ή στην Αμερικανική Πρεσβεία
  • Πληρώστε το Τέλος Αίτησης DS-160  ($160 USD)
  • Συγκεντρώστε όλα τα Απαιτούμενα Έγγραφα
  • Προαιρετικά: συγκεντρώστε πρόσθετα έγγραφα που να δείχνουν την πρόθεσή σας να εγκαταλείψετε την Πολιτεία της Φλόριντα με το πέρας της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου
  • Θα πρέπει να περάσετε επιτυχώς τη Συνέντευξη στην Πρεσβεία

Εάν το αίτημά σας για βίζα εγκριθεί, θα εκδοθεί βίζα στο όνομά σας που θα σας επιτρέπει να ταξιδέψετε στην Φλόριντα.

Αν κατέχετε διαβατήριο από χώρα απαλλαγής από την βίζα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία ή άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης και επιθυμείτε να αποκτήσετε ESTA για λόγους τουριστικούς, επιχειρηματικούς, ιατρικούς ή διέλευσης, ξεκινήστε την αίτησή σας, διαφορετικά επισκεφτείτε την ενότητα Συχνές Ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για την ESTA

Κάντε αίτηση για ESTA

Μερίδιο

FacebookTwitterYoutube

Κάντε αίτηση για ESTA

Η ESTA (Electronic System for Travel Authorization - Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας) είναι μια υποχρεωτική άδεια ταξιδιού για ταξιδιώτες οι οποίοι επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε διά Θαλάσσης ή Αέρος για λόγους τουρισμού, μετάβασης προς κάποιον άλλο τελικό προορισμό ή επαγγελματικής επίσκεψης για λιγότερο από 90 ημέρες.

Κάντε αίτηση για ESTA

Tweets